Uma Bazaar

Posted by Elisabeth Gudmundson on

Uma Bazaar startade 2005 för att vara ett schysstare alternativ till de stora kedjornas utbud av fast fashion.

Vi på Uma Bazaar erbjuder ett brett utbud inom hållbart mode: allt från sköna, mjuka, beroendeframkallande basplagg i träfiber till snygga klänningar i ekobomull från fantastiska fairtrade kooperativ. GOTS certifierade jeans i ekobomull, tillverkade i miljöanpassade fabriker och eventuella slitningar är gjorda med miljövänlig laserteknik.

Alla våra märken här transparenta med hur de producerar och de strävar efter att så långt det går använda hållbara material - det vill säga ekologiska, miljövänliga eller återvunna fibrer. Detta innebär till exempel att bomullen/hampan/bambun är odlade helt utan kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel, samt färgade på miljöanpassade anläggningar.
Våra märken visar att det går att ha koll på att hela tillverkningskedjan är schysst och de går med vinst. En vinst som inte är på någon annans bekostnad!
Hos oss hittar du; smycken från Bohemia och Betty & Uma,  jeans i ekologisk bomull från KOI och MUD Jeans. Klänningar, kjolar och toppar från People Tree, Zilch, Thought och MbyM, samt t-shirts från fantastiska Dedicated i ekologisk och fairtrade-certifierad bomull. Sist men inte minst ljuvliga kimonos från Betty & Uma -Upcycled Collection, som är tillverkade av använda saris. Det är upcycling när det är som vackrast!
Barnkläderna kommer från Dedicated och Sture & Lisa.
Varmt välkommen till oss på Uma!